Informació dels Alps de Lyngen

L’estada d’uns 9 dies a Noruega i esquiant durant 8 dies als Alps de Lyngen va donar per molt! És cert que totes les cartes van jugar a favor nostre: la méteo ens va respectar, érem pocs al grup, el guia es va portar molt bé amb tots nosaltres, la cabana era xulíssima (i això que no era la que havíem d’anar), la neu estava molt bé i els paisatges eren espectaculars. Si ens posem a demanar, només em va faltar veure l’aurora boreal… que hauria estat la cirereta del pastís.

ALGUNES DADES QUE US PODEN SERVIR:

 • Nosaltres vam contactar amb l’empresa Muntania Outdoors, una agència de viatges de muntanya, perquè mai havíem trepitjat els Alps de Lyngen i volíem aprofitar els 8 dies d’esquí. Vam pensar que en cas de mala méteo, al desconèixer-ho totalment, potser no aprofitaríem prou el temps anant-hi per lliure. També, el lloguer del cotxe i l’allotjament ens sortia més car… En canvi, si vas amb grup i/o amb guia, si fa mal temps et porten a un lloc o altre. El lloguer del cotxe i l’allotjament surt més econòmic en grup. Al final, va fer bon temps tots els dies i vam veure que era molt fàcil moure’s per la zona i fer excursions. Si mai hi tornem, hi anirem per lliure i un grupet de 4 o 6 persones. Potser repetim amb Muntania Outdoors a algun altre lloc perquè ens van tractar molt bé, la logística està molt ben muntada i els preus són assequibles. Merci Manu i equip! 🙂
 • La guia que vam utilitzar durant l’estada és el llibre SKI TOURING IN TROMS de l’autor Espen Nordhal (Backcountry books). Està molt ben explicat i amb mapes i fotos. Si mai hi torno, me’l compraré.
 • Méteo: allà canvia molt i en un mateix dia pot fer de tot. Nosaltres, cada dia vam poder fer una excursió però també cal dir que cada dia ens va ventar, va fer sol i va nevar. L’únic que no va fer és ploure. Crec que vam tenir sort perquè el guia ens va comentar que era la primera vegada que feia un cim cada dia, amb els altres grups potser no veien el sol cap dia o no podien completar les excursions per les males condicions meterològiques.
 • Menjar: és molt car a Noruega. Nosaltres vam fer un pot i anàvem a comprar al súper. Si marxeu un grupet d’amics, us recomano que us emporteu de casa tot el que pugueu (arròs, pasta, cafè en pols, fruits secs, barretes, xocolata, pernil salat, flocs de civada, sofregit de tomàquet, etc.) i allà compreu el fresc (fruita i verdura). L’alcohol és caríssim i no cal que en prengueu! 😉 Ara, si en voleu prendre, millor que no ho tibeu del pot perquè us podeu endur sorpreses.
 • Roba: No cal que us emporteu gaire roba, només el mínim necessari (roba interior, mitjons i un parell o 3 tèrmiques per esquiar, necesser, banyador i una muda de recanvi (uns pantalons, una samarreta i un jersei per anar pel carrer) i material/equipament per fer les sortides. Res més!
 • Altres: és imprescindible dur una càmera de fotos o vídeos. També pot anar bé un llibre per llegir per després de les sortides i una llibreta per escriure el diari (si es té costum de fer-ho).

SORTIDES QUE HEM FET:

 1. Nordfjellet
 2. Fagerfjellet
 3. Stetinden
 4. Rørnestinden
 5. Steinfjellet
 6. Daltinden
 7. Storgalten
 8. Trømsdalstinden

I per últim, us deixo un petit vídeo-resum de l’estada… segur que acabareu tenint ganes d’anar-hi. Jo ja hi vull tornar!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *