Via ferrada Cascate di Fanes

Després de la bonica i llarga excursió a Le Tre Cime di Lavaredo que vam fer ahir, veient que les previsions meteorològiques d’avui no són massa bones, decidim fer una excursió curta a la Vall de Fanes.

Comencem a caminar, per una pista còmode, des de l’aparcament del parc natural que hi ha a la vall de Fanes mateix. La pista passa per enmig d’un bosc espès i molt ric en vegetació, la caminadeta es fa ràpid fins que arribem al Ponte Alto. Tirem una mica més a munt i a la dreta per anar a fer la via ferrada Cascate di Fanes (el nom original és Sentiero Attrezzato Giovanni Barbara). Ens equipem i baixem pel caminet aeri guiat pel cable de vida fins arribar a la cascada que la creuem per sota tot mullant-nos!

La zona és molt bonica i traiem el nostre nen petit de dins jugant amb l’aigua de la cascada! 😊 A l’altra banda, hem de grimpar una mica i després baixar per una canal, sense cable guia al principi, fins a un punt que hem de desgrimpar d’esquena amb l’ajuda d’uns claus fins arribar al peu de la cascada.

Entre que està tot moll, el soroll impressionant de la caiguda forta de l’aigua, la immensitat del salt d’aigua… ens fa pujar l’adrenalina del cos i tenir una sensació de felicitat, la zona és brutal!

L'Albert al peu de la cascada!

Seguim caminant, travessem el pont amb compte perquè fa molt vent de la força de l’aigua! Després, hem de remuntar barranc amunt fins a trobar-nos un caminoi guiat per un cable de vida, passem pel costat d’un cartell que posa via ferrada Lucio Delaiti (és com si fos una altra via ferrada, però és la continuació de l’anterior).

D’aquí arribem la pista molt ràpidament i tornem a la furgo caminant a un pas alegre que el cel s’està tapant amb ganes, entrem a les furgos i cau el diluvi del dia. Uf, ens ha anat d’un pèl!

L’excursió és d’uns 9,5km i 400m de desnivell positiu. Ideal per fer-la en un matí o quan es vol fer un descans actiu.

Aquí teniu informació molt més completa dels nostres amics Marc i Sílvia: Engarrista.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *