Via ferrada Cala del Molí

Després d’una sessió completa de caiac practicant paleig, recolzament sota pressió, canteig, rescat, autorescat i altres tècniques… a la tarda, per allargar el cap de setmana, parem a Sant Feliu de Guíxols per fer una visita a la via ferrada que han tornat a obrir fa poc.

Deixem el cotxe a l’aparcament del port i caminem uns 10 minuts fins al Mirador dels Triadors (es pot caminar més deixant el cotxe a dins del poble fent una visita turística). Des d’aquest mirador, baixem unes escales i ja trobem cartells. Està molt ben indicat i no té pèrdua. Just a l’entrada ens equipem i ràpidament comencem la via ferrada, no tenim massa temps i s’està ponent el sol… hi ha uns colors maquíssims!

L’Albert fa molts anys que la va fer i em recomana que, quan estiguem per la ferrada, no obri la boca mentre miri amunt. Està ple de gavines i hi ha el perill de que es caguin al damunt teu!

Aquesta ferrada té 5 ponts (3 tibetans, un nepalí i un tronc curt). Hi ha una petita part que es desploma una mica, però no té dificultat tècnica ni física. La part esportiva de la via encara no està oberta, però es pot veure i intuir perfectament el recorregut… crec que serà molt bonic perquè es podrà baixar fins a una caleta molt petitona i amagada.

La via ferrada és una combinació de graons, de petites plataformes pels peus i de ponts… està combinat de manera que es fa molt entretingut i es converteix en un joc: i ara què? A cada pas fa que en tinguis ganes de més.

Al principi, als primers graons, les cames em tremolen i no ho puc controlar… mecatxís, encara no tinc el “coco” bé. Però, mica en mica, em vaig animant i al final acabo la ferrada gaudint-la molt! A veure si vaig recuperant el respecte i vaig perdent la por.

És molt recomanable perquè hi ha el mar a sota, el soroll de les onades i els crits les gavines, tot plegat fa que l’ambient sigui diferent. També et convida a fer un bon banyet… llàstima que no teníem més temps!

veieu el pont tibetà?

A la web deandar hi trobareu tota la informació d’aquesta via ferrada i molt ben explicada. Ah, una recomanació: millor anar-hi en hores NO puntes, així us estalviareu la massificació i la podreu gaudir molt més.

Bona ferrada!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *