Tuc de Baciver (2644 m): l’última de l’any

Avui som dia 31 de desembre, s’acaba l’any 2013 i toca fer una sortideta d’esquí de muntanya… l’última de l’any. Volem fer una sortida curta i des d’un terreny segur per no arribar tard a les cites de la nit i al raïm.

En Pito, el Manel, el David, l’Albert i jo sortim des el Pla de l’Orri a les 10 del matí en direcció al Tuc de Baciver. Tots l’hem fet, almenys, una vegada i tenim ganes de repetir-lo. Anem tranquils sabent que és una sortida curta, però no ens sobren moltes forces ja que portem dos dies donant canya a les nostres cames.

Aquesta vegada fem la ruta normal, no hi ha pèrdua amb les traces ben marcades. Des del Pla de l’Orri seguim el riu Malo i pugem fins als llacs del Rosari i del Baciver amb vistes del Tuc de Rosari i del coll que vam pujar ahir fent la volta al Tuc del Muntanyó d’Àrreu. El dia és molt net i clar, es veuen totes les muntanyes del Pirineu. El sol comença a apretar i no fa vent, ens traiem roba i ataquem el Baciver, per la cara sud, passant pel coll de l’Ós. Cada un va al seu ritme, el Pito fa dos puja-i-baixa, jo sóc la que vaig més lenta perquè tinc la planta dels peus encetada… les botes em van grans!

Al cim fem reconeixement de muntanyes: Mont Valier, Montoliu, Tuc der Ome, Barlonguera, Mauberme, Parrós, Armèros i moltes més. És molt bonic anar completant el puzzle mental de muntanyes!!! Mengem, fem fotos i baixem.

De dreta a esquerra: Mont Valier i Montoliu.

La neu està crosteta, però es pot trencar. A mi em costa molt, em fan mal les plantes dels peus i no esquio bé. Un cop arribat al bosc, és una mica campi qui pugui perquè les traces estan molt marcades i la neu està més crosta, encara. Anem baixant, sense gaudir-la massa, fins arribar a l’estació d’esquí de Baquèira Beret.

És una sortida matinal habitual dels que practiquem esquí de muntanya, fàcil i ràpida de fer.

Track i mapa de ruta:

Powered by Wikiloc

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *