Mont Né (2147 m)

Després de fer la cabreta a la Vall de Toran, necessitem fer un descans actiu i tornem a explorar més la zona de Luchonnais que ens va agradar molt. Aquesta vegada anem a la Vall d’Oueil fins al poble Bourg d’Oueil. El Mont Né és una petita muntanya que s’hi pot accedir des de moltes valls diferents, avui ho farem per la cara sud-est que encara hi ha prou neu i a la Vall d’Aran el risc continua sent força alt.

En aquest poble hi ha una petita estació d’esquí abandonada. Hi ha molta gent, sobretot francesa. Comencem a foquejar endinsant-nos al bosc, la ruta no té pèrdua ja que des de baix es veu el cim. Tirem tot recte amunt fins al coll que està a l’esquerra del cim i explorem una mica l’altra vall en direcció al Sommet du Jambet, però veiem que queda força lluny i reculem. Pugem la pala fins a dalt al cim, es fa curt. Tenim unes vistes espectaculars de totes les muntanyetes rodones de Luchonnais… es poden fer mil i una combinacions.

Al sortir del bosc es veu el coll i el Mont Né, a la dreta.
Reculant cap al coll per pujar al Mont Né (dreta). Vistes espectaculars de les muntanyetes de Luchonnais.

Fem fotos i baixem que fa vent i fred, ho fem per la cara sud-est però més cap a la dreta per on hem pujat que la neu es veu millor. És neu primavera, prou disfrutona, i baixem fins on s’acaba. Tornem a posar pells i remuntem fins al coll. D’aquí tirem cap al cotxe enmig del bosc que la neu encara és pols!

Vistes des del cim al poble Bourg d'Oueil.
Bones traces abans d'endinsar-nos al bosc per trobar la neu pols.

És una sortideta molt curta, ideal per fer-la en un matí. Sols té uns 970 m de desnivell positiu i uns 10 km (s’haurien de restar els que hem fet de més per explorar la vessant nord). Tot i així, és molt recomanable perquè les possibilitats són infinites i la zona és ideal quan el risc d’allaus és elevat.

Aquí us deixo el track i el mapa de ruta:

Powered by Wikiloc

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *