Ferrada Oskar Schuster al Sassopiatto (2.969 m)

Avui farem una via ferrada per descansar de la btt. Anem en furgo fins al Passo Sella, on agafem un telefèric fins al refugi T. Demetz (2685 m) Ja estem enmig de les majestuoses agulles de les dolomites, impressionen! Hi ha un munt de vies escalades, però nosaltres ens posem a caminar, de baixada, fins al refugi Vicenza (2253 m). Carai, els refugis de les dolomites són guapíssims! Ens agafa ganes d’asseure’t a fer un beure, però encara tenim tota la via ferrada per fer.

Ara sí que ve la pujada i en ziga-zagues enmig d’una tartera de bon fer fins al peu de la via ferrada. Ens anem girant sovint per veure el què deixem enrere, les vistes són espectaculars amb un horitzó verd i immens! Arribats al peu de la via ferrada, ens preparem i comencem a grimpar tot seguint el ferro que hi ha a la roca. Avancem força ràpid, ja que el concepte de vies ferrades a les Dolomites no té res a veure amb el que tenim a casa nostra: allà són passos per travessar muntanyes, la majoria es van construir durant les guerres mundials… no són per veure qui té més força de braços! 😅

Atrapem a un grup que van molt lents, però no ens deixen passar… què hi farem! Ens esperem una bona estona, tot vigilant que no ens tirin pedres al damunt i contemplant les boniques vistes que tenim a l’entorn. Finalment, arribem al cim Sassopiatto (2969 m), on hi ha molt gent que puja caminant des l’altra vessant. Fem les fotos de rigor i baixem per una pala pedregosa, una mica molesta i avorrida. A l’hivern ha de ser espectacular esquiar-la! L’Albert i jo ens ho estem imaginant perfectament!

Quan acabem de baixar la part pedragosa, agafem un caminoi bonic entremig dels prats verds immensos i infinits fins arribar a un refugi, on hi parem a fer fonda. Anem molt bé de temps i fa un dia espectacular!

Quan tenim les panxolines contentes, seguim caminant vorejant el massís Sassolungo-Sassopiatto pel darrere. A l’hivern és tot un domini esquiable de les Dolomites, ha de ser impressionant… algun any hi haurem de venir! 😊 Passem pel costat de granges de cabres i refugis enormes fins arribar al Passo Sella, on hi tenim la furgo.

És una circular molt xula, força tranquil·la i amb unes vistes espectaculars!

Vistes espectaculars mentre fem el retorn al Passo Sella.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *