Coma del Forn (2701 m)

Tenim tot un cap de setmana de molt bon temps, anticiclònic de cap a peus. Avui volem fer una sortida suau perquè demà sortirem amb la família andorrana i ens apretaran fort. Decidim fer una Coma del Forn que és molt habitual pels andorrans i no andorrans pel fàcil accés i per l’estètica de la ruta i la bellesa de la zona. Ho volem veure.

Sortim des de l’aparcament que hi ha al punt de sortida de la Vall de Sorteny i de la Vall de Rialb, quanta gent! Des de que han obert el refugi guardat de Sorteny, hi ha molt trànsit i la pista que hi arriba està ben aplanada… carai, com canvien les coses amb el temps! Així, arribem al refugi més ràpid de l’habitual i seguim en direcció a la Portella del Forn (NE) que no té pèrdua. La pujada es va fent, poc a poquet, fa sol i molta calor. Al fons de tot es veu una punta molt bonica, deu ser allò. Seguim pujant, poc a poquet, mentre fem reconeixement de les muntanyes del voltant i traçant mentalment nous recorreguts.

Quan arribem als peus de la Coma del Forn veiem que a sota hi passen torrents d’aigua per les formes de la neu. Encara no fa prou calor perquè es desfaci tot. Fem la part final amb les típiques ziga-zagues fins a dalt del cim. Ens sorprèn un fort vent i núvols que van molt de pressa i ens deixen, per uns moments, sense visibilitat. Veiem que, per la vessant francesa, la neu està mooolt bé… és clar, és cara nord. Però, ens volem reservar energies per demà. Fem un mos i tirem avall que el vent no ens deixa tranquils.
Vistes del Pic de Salt, del Sarrera i més.

La baixada és molt bonica i directa. Trobem bona neu i ho gaudim!!!

L’habitual és baixar cap a França, pujar pel port de Banyell i tornar per la vall de Rialb. És una sortida ideal per fer una matinal o quan no es vol cansar gaire. Track i mapa de la sortida:
Powered by Wikiloc

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *