Cara N del Gra de Fajol Gran (2714 m)

Avui és sant Josep i tenim festa, anem a Vallter a inspeccionar. Ens fa gràcia fer el Costabona per la cara sud, però la neu està molt amunt i tenim més tros caminant que no pas esquiant. Ho descartem i reculem fins a l’estació d’esquí Vallter 2000, són les 12 del migdia i no sabem massa què fer. Estem mandrosos.

Foquegem sense destí, pugem pel camí que va cap al refugi Ulldeter i arribem al coll de la Marrana, tot contemplant la cara nord del Gra de Fajol Gran. Veiem que la neu està al punt i sembla que està força estable. Fa dies que no neva, no ha ventat i les temperatures s’han mantingut. Baixem per aquí? – em diu l’Albert -. Vols dir? – li dic jo -.

Seguim cap a l’esquerra, direcció sud-est, i veiem el Pastuira al fons. És un altre cim que tenim pendent, encara es pot fer… a veure si tenim temps aquest any. Després d’haver fet uns quants ziga-zaga, tornem a girar a l’esquerra i carenegem fins al cim. Estem completament sols, tenim unes magnífiques vistes de tot Vallter. Fem un mos i, al cap d’una estona, arriba un senyor sol amb raquetes. Xerrem una mica i ens fa la foto de cim.

Deixant el coll de la Marrana i el Bastiments enrere
Carena abans d’arribar al cim
Cim!

Finalment, ens atrevim a provar-ho per la cara nord. Em fa una mica de respecte, això de “baixar per la cara nord” són paraules majors per mi. L’Albert obre la baixada i no cau massa neu al seu darrere. Baixo jo, carai… sí que fa pendent, això!!! Però, la neu no se m’emporta. Respiro tranquil·la i comencem a gaudir de la baixada, això sí: ben concentrats perquè no podem fer cap “fallo”… sinó, no tenim res que ens pari a baix, excepte unes roques grans i no fa massa gràcia. Agafem un bon ritme de girs i gaudim de la petita capa de neu pols fins a baix! Quin disfrute!!!

A mitja baixada, veieu l’angle de la pendent amb els pals de l’Albert?

A baix, ens girem i veiem les nostres magnífiques traces. Una bona firma, sí senyor! Tenim espectadors… fins i tot, alguns s’han animat a pujar-lo per fer la seva firmeta. Fem fotos, tirem cap al cotxe per celebrar-ho amb una bona birra!

Feliços amb les nostres firmes!

Aquesta sortida no té res d’especial, és molt curteta, encara no té uns 5 km i uns 600 m de desnivell positiu. Però, s’ha de tenir un nivell mínim d’esquí perquè el pendent és d’uns 40-50 graus. Si no veieu la neu estable, oblideu-vos de baixar-la.

Us deixo un petit vídeo per si us fa gràcia veure com era la baixada:

Track de la sortida. Salut i neu!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *