Camí de s’Arxiduc

Només fa un dia que hem aterrat a Mallorca i en Pep ja comença a donar-nos molta informació d’activitats que podem fer al llarg de la setmana. Ara costarà triar per quina comencem… ens organitzem una mica i decidim fer un tros de la Serra de Tramuntana, passant pel camí de s’Arxiduc.
Fer la Serra de Tramuntana a l’estiu no és gens recomanable, si no us voleu torrar com les gambetes vermelles de Palamós ni agafar insolacions ni cosetes d’aquestes… però, això no vol dir que no hi hagi la possibilitat de veure un trosset d’aquesta serra.

La part que farem nosaltres és el tram que va de Valldemossa a Deià i forma part de la Ruta de la pedra en sec. Aquest camí és característic pel paisatge, per la història que explica tot transcorrent per alzinars, on hi ha restes de cases de carboner, forns de calç, banyeres de pedres, miradors de pedres,… Aquest camí va ser construït per l’Arxiduc Lluís Salvador, membre de la família imperial Austríaca el segle XIX i, segons els mallorquins, és una de les excursions clàssiques i una de les més conegudes de l’illa.

Agafem el bus a Palma i baixem a Valldemossa. Des d’aquest poblet pintoresc, es comença la ruta fins a Deià. Seguim les indicacions amb el mapa que ens ha deixat en Pep a les mans i, xino-xano, ens endinsem al bosquet fins arribar al Pla des Pouet.

Seguim amunt, trobem un mirador de pedra molt curiós. Anem seguint, en pujada, el camí de pedra fins arribar a dalt de tot de la Serra de Tramuntana. Fins ara ens ha tocat ombra, tota l’estona, i és d’agrair.

Un cop arribat a dalt de la Serra de Tramuntana, caminem pel camí empedrat i seguim fins a la bifurcació. Agafem el camí de l’esquerra que perd alçada força de pressa i així tota l’estona fins arribar a Deià. Ens fem un fart de baixar i baixar, sort que tenim l’ombra de les alzines, oliveres i altres arbrets!

A dalt de la Serra, on caminem per sobre del camí empedrat.
Fita de la Serra de Tramuntana amb la pedra pintada de vermell.

El sol ja apreta i comencem a tenir gana. Al cap de 4 horetes d’haver sortit de Valldemossa arribem a Deià i busquem un lloc per omplir les panxetes. Ens quedem molt sorpreses dels cotxes descapotables que passen per la carretera i de la categoria de les cases i de la gent que estiuegen en aquest poblet pintoresc. Val la pena visitar-lo!

Poble de Deià enmig de la muntanya.

No us poso fotos del poblet per dins, prefereixo que us quedeu amb les ganes i l’aneu a visitar amb els vostres propis ulls… segur que no us decepcionarà. A la terrassa del bar on vam dinar em va donar la sensació de que estàvem a l’escena d’una pel·lícula!
Després, decidim caminar una miqueta més i arribar fins a la platja de Deià a remullar-nos. Com era d’esperar, hi ha molta gent… però, és bonica i la remullada se’ns posa de nassos!

Hi ha petites coves/barraques a dins de la roca.

Per tornar, agafem el bus des de Deià fins a Palma. Dia complet del tot! 😊

Nota: durant aquesta excursió es pot pujar el cimet Es Teix, però nosaltres ja n’hem tingut prou amb la caminada fins a Deià… fa molta calor!

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *