Arxipèlag de Cabrera

Després de descansar i de recuperar forces tot el diumenge, reprenem el turisme i avui fem una excursió recomanada pel Pep: visitar l’arxipèlag de Cabrera.

Matinem molt. Des de Palma, agafem el bus de les 7 del matí i baixem a Colònia de Sant Jordi que és on surten les barquetes. Ens fan córrer molt i només tenim un quart d’hora per anar a buscar el tiquet i comprar esmorzar… Ens estressem per res, perquè després ens fan esperar molta estona.
 
El viatget d’anada en barqueta és agradable, el mar està molt tranquil i no ens mullem. Al cap d’una horeta, més o menys, arribem a Cabrera… un petit paradís, on no hi ha res ni es pot fer quasi res.

L’arxipèlag de Cabrera està considerat com a parc nacional i està situat al sud de Mallorca, és una zona de protecció de les aus i es pot veure la impremta agrícola i usos tradicionals del passat per l’existència de forns de calç, pedreres, un castell,…Quan baixem de la barqueta, ens fan esperar a tots. Ens donen instruccions del què podem fer i del què no i, per sorpresa nostra, resulta que no podem fer cap excursió per risc d’incendis i per falta de personal. L’única que es pot fer i que hi va tothom és caminar fins al castell. Anem fins a l’oficina d’informació i demanem si podem caminar una mica, que als fulletons informatius i a internet feien propaganda d’un munt d’excursions. El noi ens mira de dalt a baix i ens diu “Aneu ben equipades, oi?” “Suposo que no fumeu?”, l’Esther i jo amb cara de bones nenes fem que no amb el cap responent la segona pregunta. Ens diu que podem anar fins al far N’ensiola que és molt bonic i no té pèrdua… Només ens donen permís fer aquesta excursió, són unes 2 horetes en total.

L’excursió és molt bonica i si no et trobes a ningú, encara més! Pel camí i al far veiem moltes sargantanes mallorquines… són molt diferents de les de Còrsega i de les catalanes. És ben bé que les espècies s’adapten segons la regió geogràfica o ambiental que els envolta.

Fa força calor, ens en tornem a la platja… anem a la més petitona i menys transitada que es diu S’Espalmador. Aquí dinem, ens banyem mentre veiem força peixets fins a l’hora de marxar.

Una de les activitats turístiques i inevitables que ens proposen és, a la tornada, passar per la cova Blava… de fet, és molt curiosa la lluminositat blavosa intensa que es veu des de dins la cova. Ens deixen banyar uns 10 minutets i cap a casa.
Us poso una foto perquè us feu una idea de la cova, però no us ensenyo el color blavós intens perquè prefereixo que ho veieu amb els vostres ulls.

Cova Blava.
Us recomano fer aquesta excursió, relaxa molt. Informació:
  • Excursions Cabrera: vam anar amb aquesta empresa. Es pot reservar per internet o trucant-hi.
  • Mar Cabrera: és l’altra empresa. Només hi ha aquestes dues.
A gaudir de l’estada! 😊

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *